Agne Johanssons bästa tips till entreprenörer

Agne Johansson är grundare och fram till 2017 ordförande för Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond. Läs om hans bästa tips för nya entreprenörer.


”En viktig grundförutsättning, förutom kapital, är att du själv är rätt person med entreprenöriell talang och driv samt har förmågan att forma ett fint team. Att du självfallet brinner för och tror på din idé. Har du dessutom en riktigt genial idé går allt nästan som en dans. Men i normalfallet utan att du av en ren slump eller tur kommit på den där riktigt geniala idén krävs det oftast lång tid av hårt och målmedvetet arbete med stort driv och passion för uppgiften. Här finns tyvärr inga genvägar. Utgångspunkten skall dock som alltid vara en innovativ och bärande affärsidé som ligger rätt i tiden och en vision om hur du/ni skall nå målet.

Betänk att en idé är en sak men att genomföra och att etablera den i ett framgångsrikt företag en helt annan. Förutom vad jag sagt tidigare är din/er förmåga till innovativt tänkande på alla områden, förnyelse, förändring och kunskap i företagande viktiga framgångsfrågor. Hit hör också att dra nytta av digitaliseringens fördelar i största möjliga utsträckning och att agera miljömässigt hållbart. Och glöm inte att driva företag dessutom är ett konstant säljarbete och ett av det viktigaste.

Kompetens i försäljning och entreprenörskap är knappast något man uteslutande kan läsa sig till. Utan här är det träning och praktik i lämpliga eller eget företag som slutgiltigt gäller. Det här låter kanske något kämpigt men att gå i mål med uppgiften är mer än väl mödan värd. Så kämpa på och sitt inte hemma och finslipa allt för mycket på de olika detaljerna. Utan gå ut och tala med och byt
tankar med tänkbara och potentiella kunder.

Jag önskar er lycka till på färden!”

Stärker ungas innovativa förmågor

Till Unga innovatörers webb ››

SKAPA-priset för unga innovatörer

Till Stiftelsen SKAPA ››